Coronavirusi - Çfare duhet te dini - Kursi ne internet | Alison
Loading

Coronavirusi - Çfarë duhet të dini

Ky kurs online falas mbulon aspektet themelore të coronavirusit Covid-19

Disease and Disorders
Free Course
Ky kurs online falas mbi coronavirusin e ri (Covid-19) fokusohet mbi historikun, transmetimin, simptomat, trajtimin e mundshem dhe parandalimin e mundshem te coronavirusit te ri. Si pjese e reagimit nderkombetar, Alison ka krijuar kete kurs online falas mbi ate çfare duhet te dine njerezit rreth coronavirusit te ri, origjinen e tij, dhe si duhet te ruhen ndaj ekspozimit te tij per veten, familjen dhe komunitetin.
 • Duration

  1.5-3 Hours
 • Assessment

  Yes
 • Certification

  Yes
 • Responsive

  Yes

Description

Modules

Outcome

Certification

View course modules

Description

Ky kurs falas online mbi coronavirusin e ri perqendrohet ne historine, simptomat, transmetimin dhe parandalimin e virusit qe nuk ishte identifikuar me pare te njerezit. Coronaviruset (CoV) jane nje familje e madhe e viruseve qe shkaktojne semundje duke filluar nga ftohja e zakonshme deri te semundjet me te renda, siç jane Sindroma e frymemarrjes ne Lindjen e Mesme (MERS-CoV) dhe Sindroma e Rende Akute Respiratore (SARS-CoV). Coronaviruset jane zoonotike, qe do te thote se ato transmetohen midis kafsheve dhe njerezve.

Kursi do te diskutoje se si nje shperthim i virusit mund te sjelle pasoja te renda per shendetin e individeve qe jane te infektuar prej tij, dhe pasoja per burimet shendetesore te komuniteteve dhe vendeve ku ndodh shperthimi. Shenjat e zakonshme te infeksionit perfshijne simptoma respiratore, ethe, kolle, mos mbushje me fryme dhe veshtiresi ne frymemarrje. Ne raste me te renda, infeksioni mund te shkaktoje pneumoni, sindrome te rende akute te frymemarrjes, mosfunksionim te veshkave deri dhe vdekje.

Kursi eshte nje iniciative unike, e cila bazohet ne informacionin e dhene nga Organizata Boterore e Shendetit (OBSH), Gjeneve, Zvicer dhe CDC (Qendra e Kontrollit te Semundjeve, SHBA). Ky kurs eshte pjese e nje iniciative inovative e Alison per te zhvilluar nje reagim te shpejte te sistemit te certifikimit te te mesuarit global per te luftuar semundjen pandemike. Ky kurs falas do te azhurnohet çdo muaj. Per te inkurajuar ndergjegjesimin mbi njohurite dhe te kuptuarit ne lidhje me virusin dhe kercenimin e tij, Alison gjithashtu ka bere kursin e çertifikimit PDF falas ne te gjithe boten. Duke marre kete kurs, ju mund te perditesoheni se si te veproni ne menyren me te mire me kercenimin qe coranavirusi i ri ju paraqet ju dhe te tjereve. Pra, pse te prisni? Filloni kursin sot dhe ne 1-2 ore do te keni fituar njohuri per t'ju ndihmuar te mbroni veten, familjen dhe komunitetin tuaj nga marrja dhe transmetimi i coronavirusit te ri. 

 

Start Course Now

Learning Outcomes

Pas perfundimit te ketij kursi, ju do te keni mundesi:


 • Te pershkruani origjinen, efektet dhe trajtimin e coronavirusit te ri
 • Identifikoni shenjat dhe simptomat e infeksionit
 • Te pershkruani protokollet per permbajtjen dhe kufizimin e transmetimit te coronavirusit te ri
 • Te pershkruani protokollet per trajtimin e infeksioneve te coronavirusit te ri
 • Te diskutoni rekomandimet e Organizates Boterore te Shendetit dhe masat paraprake per te ndihmuar ne ndalimin e transmetimit te infeksioneve te coronavirusit te ri

Certification

All Alison courses are free to enrol, study and complete. To successfully complete this Certificate course and become an Alison Graduate, you need to achieve 80% or higher in each course assessment. Once you have completed this Certificate course, you have the option to acquire an official Certificate, which is a great way to share your achievement with the world. Your Alison Certificate is:

Ideal for sharing with potential employers - include it in your CV, professional social media profiles and job applications
An indication of your commitment to continuously learn, upskill and achieve high results
An incentive for you to continue empowering yourself through lifelong learning

Alison offers 3 types of Certificates for completed Certificate courses:

Digital Certificate - a downloadable Certificate in PDF format, immediately available to you when you complete your purchase
Certificate - a physical version of your officially branded and security-marked Certificate, posted to you with FREE shipping
Framed Certificate - a physical version of your officially branded and security-marked Certificate in a stylish frame, posted to you with FREE shipping

All Certificates are available to purchase through the Alison Shop. For more information on purchasing Alison Certificates, please visit our FAQs. If you decide not to purchase your Alison Certificate, you can still demonstrate your achievement by sharing your Learner Record or Learner Achievement Verification, both of which are accessible from your Dashboard. For more details on our Certificate pricing, please visit our Pricing Page.

Careers

  Notification

  You have received a new notification

  Click here to view them all