{
Loading

Koronavirus-Ono što treba da znate

Ovaj besplatni kurs na mreži pokriva osnovne aspekte romana coronavirusa, koji je do triste zarazio 40547 + ljudi.

Enfermedades y trastornos
Gratis
Ovaj besplatni kurs na internetu na románu coronavirus fokusira se na historiju, prijenos, simptome, mogući tretman i potencias prevenciju romana coronavirusa. Kao odgovor na širenje novog coronavirusa-Alison, u sklopu međunarodnog odgovora stvorio je osnovni slobodni kurs za ono što ljudi trebaju znati o coronavirus-u, njegovoj pozadini, kako se najbolje suočiti sa prijetnjom koju on predstavlja vama, vašoj obitelji i zajednici.

Descripción

Modules

Resultados

Certificación

View course modules

Description

Ovaj besplatni internetski tečaj o novom koronavirusu fokusiran je na povijest, simptome, prijenos i prevenciju virusa koji ranije nisu identificirani kod ljudi. Koronavirusi (CoV) su velika porodica virusa koji uzrokuju bulest koja varira des prehlade do teže bolesti, poput sindroma respiratornog sindroma na Bliskom Istoku (MERS-CoV) i te š kog akutnog respiratornog sindroma (SARS-CoV). Koronavirusi su zoonotski, š to znači da se prenose između životinja i ljudi.

Na tečaju će se raspravljati o tome kako izbivanje virusa može rezultirati za zdravlje koji su zaraženi i posljedice za zdravstvene resurse zajednica i zemalja u kojima se epidemija događa. Uobičajeni znakovi infekcije uključuju respiratorne simptome, vrućicu, ka š alj, kratkoću daha i otežano disanje. U težim slučajevima infekcija može izazvati upalu pluća, jak akutni respiratorni sindrom, zatajenje bubrega i čak smrt.

Kurs je jedinstvena inicijativa, koja se zasniva na informacijama Svjetske zdravstvene organizacije (OMS), Ženeva, Š vicarska i CDC (Centar za kontrolu bolesti, SAD). Ovaj kurs je dio inovativne Alison inicijative za razvoj globalnog sostenible certificficiranja učenja za borbu protiv pandemije. Ovaj će se besplatni tečaj svakodnevno ažurirati i na kraju će biti dostupan na vi š e od 100 jezika. Kako bi podstakla svijest o znanju i razumijevanje virusa i njegove prijetnje, Alison je također omogućila besplatn tečaj potvrde PDF-a š irom svijeta. Kroz ovaj Tečaj možete se stalno informirati o tome kako se najbolje nositi s prijetnjom koju nio coroanvirus predstavlja vama i drugima. Pa za š to onda čekati? Započnite kurs već danas i za 1-2 sata steći ćete znanje pomoću kojeg ćete ćete za š tititi sebe, porodicu i zajednicu od ugovaranja i preno š enja novog koronavirusa.

28. februara 2020. Svjetska zdravstvena organizacija (OMS) izjavila je da je procjenu rizika koja se odnosi na COVID-19 š irom svijeta podigla na " velevisoku "

11. marta š irenje koronavirusa proglasila je pandemija Svjetska zdravstvena organizacija.

 

Start Course Now

Learning Outcomes

Po zavr š etku ovog tečaja moći ćete:


 • Obris porijeklo, efekte i liječenje novog koronavirusa
 • Opisati protokole koji sadrže i ograničavaju prijenos koronavirusa
 • Navesti protokole za liječenje novih koronavirusnih infekcija
 • Raspravljati i preporukama i merama predostrožnosti Svetske zdravstvene organizacije za pomoć u propagčavanju preno š enja novih koronavirusnih infekcija

Certification

All Alison courses are free to study. To successfully complete a course you must score 80% or higher in each course assessments. Upon successful completion of a course, you can choose to make your achievement formal by purchasing an official Alison Diploma, Certificate or PDF.

Having an official Alison document is a great way to celebrate and share your success. It is:

 • Ideal to include with CVs, job applications and portfolios
 • A way to show your ability to learn and achieve high results
All Certificates are available to purchase through the Alison Shop. For more information on purchasing Alison Certificates, please visit our Preguntas frecuentes. If you decide not to purchase your Alison Certificate, you can still demonstrate your achievement by sharing your Learner Record or Learner Achievement Verification, both of which are accessible from your Tablero. For more details on our Certificate pricing, please visit our Pricing Page.

Careers

  Notification

  You have received a new notification

  Click here to view them all