{
Loading

Koronavirus - Ono što treba da znate

Ovaj besplatni kurs na mreži pokriva osnovne aspekte romana coronavirusa, koji je do triste zarazio 40547 + ljudi.

Malattie e disturbi
Gratuito
Ovaj besplatni kurs na internetu na romanu coronavirus fokusira se na historiju, prijenos, simptome, mogući tretman i potencijalnu prevenciju romana coronavirusa. Kao odgovor na širenje novog coronavirus - Alison, u sklopu međunarodnog odgovora stvorio je osnovni slobodni kurs za ono što ljudi trebaju znati o coronavirus - u, njegovoj pozadini, kako se najbolje suočiti sa prijetnjom koju su predstavlja vama, vašoj obitelji i zajednici.

Descrizione

Modules

Risultato

Certificazione

View course modules

Description

Ovaj besplatni internetski tečaj o novom koronavirusu fokusiran je na povijest, simptome, prijenos i prevenciju virusa koji ranije nisu identificirani kod ljudi. Koronavirusi (CoV) su velika porodica virusa koji uzrokuju bolest koja varira od prehlade do teže bolesti, poput sindroma respiratornog sindroma na Bliskom Istoku (MERS-CoV) i te š kog akutnog respiratornog sindroma (SARS-CoV). Koronavirusi su zoonotski, š a znači da se prenosi između životinja i ljudi.

Na tečaju će se raspravljati o tome kako izbivanje virusa može rezultirati ozbiljnim posljedicama za zdravlje pojedinaca koji su zaraženi i posljedice za zdravstvene resurse zajednica i zemalja u kojima se epidemija događa. Uobičajeni znakovi infekcije uključuju respiratorne simptome, vrućicu, ka š alj, kratkoću daha i otežano disanje. U težim slučajevima infekcija može izazvati upalu pluća, jak akutni respiratorni sindrom, zatajenje bubrega i čak smrt.

Kurs je jedinstvena inicijativa, koja se zasniva na informacijama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), Ženeva, Š vicarska i CDC (Centar za kontrolu bolesti, SAD). Ovaj kurs je dio inovativne Alison inicijative za razvoj globalnog susta certificiranja učenja za borbu protiv pandemije. Ovaj će se besplatni tečaj svakodnevno ažurirati i na kraju će biti dostupan na vi š e od 100 jezika. Kako bi podstakla svijest o znanju i razumijevanje virusa i njegove prijetnje, Alison je također omogućila besplatan tečaj potvrde PDF - a š irom svijeta. Kroz ovaj tečaj možete se stalno infornate o tome kako se najbolje nosus s prijetnjom koju novi coroanvirus predstavlja vama i drugima. Pa za š ad onda čekati? Započnite kurs već danas i za 1 - 2 sata steći ćete znanje pomoću kojeg ćete za š tititi sebe, porodicu i zajednicu od ugovaranja i preno š enja novog koronavirusa.

28. februara 2020. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) izjavila je da je procjenu rizika koja se odnosi na COVID-19 š irom svijeta podigla na " veti visoku "

11. marta š irenje koronavirusa proglasila je pandemija Svjetska zdravstvena organizacija.

 

Start Course Now

Learning Outcomes

Po zavr š etku ovog tečaja moći ćete:


 • Obris porijeklo, efekte i liječenje novog koronavirusa
 • Prepoznati znakove i simptome infekcije
 • Opisati protokole koji sadrže i ograničavaju prijenos novog koronavirusa
 • Navesti protokole za liječenje novih koronavirusnih infekcija
 • Raspravljati o preporukama i merama predostrožnosti organizzacije za pomoć u sprečavanju preno š enja novih koronavirusnih infekcija

Certification

All Alison courses are free to study. To successfully complete a course you must score 80% or higher in each course assessments. Upon successful completion of a course, you can choose to make your achievement formal by purchasing an official Alison Diploma, Certificate or PDF.

Having an official Alison document is a great way to celebrate and share your success. It is:

 • Ideal to include with CVs, job applications and portfolios
 • A way to show your ability to learn and achieve high results
All Certificates are available to purchase through the Alison Shop. For more information on purchasing Alison Certificates, please visit our FAQs. If you decide not to purchase your Alison Certificate, you can still demonstrate your achievement by sharing your Learner Record or Learner Achievement Verification, both of which are accessible from your Dashboard. For more details on our Certificate pricing, please visit our Pricing Page.

Careers

  Notification

  You have received a new notification

  Click here to view them all