Koronavirus-Što trebate znati-Online tečaj | Alison
Loading

The New Alison App has just launched Download Now

Koronavirus-Što Trabais Znati

Ovaj besplatni tečaj pokriva bitne značajke novog koronavirusa

Maladies et troubles
Gratuit
Ovaj besplatni internetski tečaj o novom koronavirusu fokusiran je na povijest nastanka, prijenošenje, simptome, moguće liječenje i potencijalnu prevenciju novog koronavirusa. Kao odgovor na brzo širenje koronavirusa-Alison, kao dio međunarodne inicijative pripremio je ovaj osnovni besplatni tečaj o tome što ljudi trebaju znati o koronavirusu, njegovoj pozadini, kako se najbolje nositi s prijetnjom koju predstavlja vama, vašoj obitelji i zajedn

Description

Modules

Résultats

Certification

View course modules

Description

Ovaj besplatni internetski tečaj o novom koronavirusu fokusiran je na povijest, simptome, prijenos i prevenciju virusa koji prije nisu identificirani kod ljudi. Koronavirusi (CoV) su velika obitelj virusa koji uzrokuju bolest u rasponu od obične prehlade do teže bolesti, poput Bliskoistočnog respiratornog sindroma (MERS-CoV) i teškog akutnog respiratornog sindroma (SARS-CoV). Koronavirusi su zoonotični, što znači da se prenose sa životinja na ljude.

Na tečaju će se raspravljati o tome kako izbijanje virusa može rezultirati ozbiljnim posljedicama za zdravlje pojedinaca koji su zaraženi, te posljedice za zdravstvene resurse zajednica i zemalja u kojima se épidémija širi. Uobičajeni znakovi infekcije uključuju respiratorne simptome, vrućicu, kašalj, plitko i otežano disanje. U težim slučajevima infekcija može uzrokovati upalu pluća, ozbiljan akutni respiratorni sindrom, zatajenje bubrega pa čak i smrt.

Tečaj je jedinstvena inicijativa koja se temelji na informacijama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), sa sjedištem u Ženevi, Švicarskoj i CDC-a (Centar za kontrolu bolesti, SAD). Ovaj je tečaj dio inovativne inicijative obrazovne platforme Alison vezane uz razvoj globalnog soutien certifikacije globalnog učenja o borbi protiv pandemije. Ovaj besplatni tečaj ažurira se mjesečno. Kako bi potaknula svjest i stjecanje znanja o virusu i opasnosti koju on predstavlja, Alison je također besplatni tečaj s PDF certificiranjem učinila dostupnim širom svijeta. Polazeći ovim tečajem, možete se stalno informirati o tome kako se najbolje nositi s prijetnjom koju novi koroanvirus predstavlja vama i drugima. Pa zašto čekati? Započnite tečaj već danas i za 1-2 sata steći ćete znanje koje koje će vam pomoći da zaštitite vas, vašu obitelj i zajednicu od zaraze tim virusom i od njegovog prenošenja.

Start Course Now

Learning Outcomes

Po zavr š etku ovog tečaja moći ćete:


 • U kratkim crtama opisati podrijetlo, učinke i liječenje novog koronavirusa
 • Prepoznati znakove i simptome infekcije
 • Opi š ite protokole o zaustavljanju i ograničavaju prijenos novog koronavirusa
 • Kratko opisati protokole za liječenje novih koronavirusnih infekcija
 • Raspraviti o preporukama i mjerama Svjetske zdravstvene organizacije za pomoć u spriječavanju preno š enja zaraze prouzročene novim koronavirusom.

Certification

All Alison courses are free to study. To successfully complete a course you must score 80% or higher in each course assessments. Upon successful completion of a course, you can choose to make your achievement formal by purchasing an official Alison Diploma, Certificate or PDF.

Having an official Alison document is a great way to celebrate and share your success. It is:

 • Ideal to include with CVs, job applications and portfolios
 • A way to show your ability to learn and achieve high results
All Certificates are available to purchase through the Alison Shop. For more information on purchasing Alison Certificates, please visit our FAQ. If you decide not to purchase your Alison Certificate, you can still demonstrate your achievement by sharing your Learner Record or Learner Achievement Verification, both of which are accessible from your Tableau de bord. For more details on our Certificate pricing, please visit our Pricing Page.

Careers

  Notification
  You have received a new notification
  Click here to view them all