Koronavirus-Šta treba da znate-Onlajn kurs | Alison
Loading

The New Alison App has just launched Download Now

Koronavirus-Šta Trabais Znati

Ovaj besplatni onlajn kurs pokriva suštinske aspekte novog korona virusa

Maladies et troubles
Gratuit
Ovaj besplatni onlajn kurs o novom koronavirusu fokusiran je na istoriju, prenošenje, simptome, moguće lečenje i potencijalnu prevenciju novog koronavirusa. Kao odgovor na širenje ovog novog korona virusa-Alison je, kao deo međunarodnog odgovora, kreirao ovaj besplatni kurs o osnovama onoga što treba da znate o korona virusu i njegovom poreklu i tome kako da se najbolje nosite sa pretnjom koju virus predstavlja vama, vašoj porodici i zajednici

Description

Modules

Résultats

Certification

View course modules

Description

Ovaj besplatni onlajn kurs o novom korona virusu fokusira se na istoriju, simptome, prenošenje i prevenciju virusa koji prethodno nije identifikovan kod ljudi. Korona virusi (CoV) su velika porodica virusa koji uzrokuju bolesti počev od obične prehlade pa sve do težih bolesti, kao što su Bliskoistočni respiratorni sindrom (MERS-CoV) i Teški akutni respiratorni sindrom (SARS-CoV). Koronavirusi su zoonotični, što znači da se prenose između životinja i ljudi.

Kurs će se baviti ozbiljnim posledicama koje épidémija virusa može izazvati po zdravlje zaraženih pojedinaca, kao i posledicama po zdravstvene resurse zajednica i država u kojima je épidémija prisutna. Uobičajeni znaci infekcije uključuju respiratorne simptome, temperaturu, kašalj, gubitak daha i otežano disanje. U težim slučajevima, infekcija može da izazove upalu pluća, težak akutni respiratorni sindrom, otkazivanje bubrega, pa čak i smrt.

Ovaj kurs je jedinstvena inicijativa, koja se zasniva na informacijama Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Ženevi, Švajcarska, kao i CDC-a (Centra za kontrolu bolesti, SAD). Kurs je deo inovativne inicijative obrazovne platforme Alison za razvoj brzoreagujućeg sistema globalne sertifikacije znanja za borbu protiv pandemijske bolesti. Ovaj besplatni kurs će se ažurirati mjesečno. Kako bi se podstakla svest o znanju i razumevanju virusa i pretnje koju on predstavlja, Alison je ovaj besplatan PDF sertifikacioni kurs učinio dostupnim širom sveta. Pohađanjem ovog kursa, dobićete najnovije informacije o tome kako da se najbolje nosite sa pretnjom koju novi koronavirus predstavlja za vas i druge. Zato, čemu čekati? Započnite kurs već danas i za 1-2 sata steći ćete znanje koje koje će vam pomoći da zaštitite sebe, svoju porodicu i zajednicu od zaraze i prenošenja novog koronavirusa.

Start Course Now

Learning Outcomes

Po zavr š etku ovog kursa moći ćete da:


• Opi š ete poreklo, efekte i lečenje novog koronavirusa


• Prepoznate znake i simptome infekcije


• Opi š protokole za kontrolu i ograničavanje preno š enja novog koronavirusa


• Opi š protokole za lečenje infekcija novim koronavirusom


• Razmotrite preporuke i mere predostrožnosti Svetske zdravstvene organizacije za sprečavanje preno š enja infekcija novim koronavirusnom

Certification

All Alison courses are free to study. To successfully complete a course you must score 80% or higher in each course assessments. Upon successful completion of a course, you can choose to make your achievement formal by purchasing an official Alison Diploma, Certificate or PDF.

Having an official Alison document is a great way to celebrate and share your success. It is:

  • Ideal to include with CVs, job applications and portfolios
  • A way to show your ability to learn and achieve high results
All Certificates are available to purchase through the Alison Shop. For more information on purchasing Alison Certificates, please visit our FAQ. If you decide not to purchase your Alison Certificate, you can still demonstrate your achievement by sharing your Learner Record or Learner Achievement Verification, both of which are accessible from your Tableau de bord. For more details on our Certificate pricing, please visit our Pricing Page.

Careers

    Notification
    You have received a new notification
    Click here to view them all